29 Şubat 2012 Çarşamba

ATKI




Bu iki renkli atkıyı eşime 5 numara şiş ile ördüm,200 grama yakın ip kullandım. Ben 41 ilmek üzerine modeli kurdum. Modelini ve renkleri kendisi beğendi ,resimlerde net görünmemesine rağmen aslında daha güzel oldu diyebilirim.Orjinali burada.

Müjgan Topuz arkadaşım için modelin kuruluşunu yazmaya çalışayım.
23 (35)  ilmek başlangıca göre;
 1.sıra (ön sıra)- Ana renk ile - 2 düz, *iplik arkada ,ilmeği örmeden  sağ şişe al,  5 düz, tekrarla  *  3 (5) kere ve  iplik arkada ,ilmeği örmeden  sağ şişe al, 2 düz ile sırayı bitir
2.sıra -Ana renk ile – 2 düz, *ip ön tarafta ,ilmeği örmeden sağ şişe al, 5 ters,  tekrarla * 3 (5) kere, ve ip ön tarafta ,ilmeği örmeden sağ şişe al, 2 düz
 3.sıra- İkinci  renk ile – * 5 düz, iplik arkada ,ilmeği örmeden  sağ şişe al,  tekrarla * 3 (5) kere, ve 5 düz
 4.sıra-İkinci  renk ile – * 5 düz, ip ön tarafta ,ilmeği örmeden sağ şişe al, tekrarla * 3 (5) kere, ve 5 düz

18 Şubat 2012 Cumartesi

Şal / Shawl



Fireweed Shawl uzun zamandır örmek istediğim bir modeldi.Tasarımı ücretli ve Po Lena 'ya ait.. Her iki tarafında desen olmasına rağmen severek ördüm.Yaklaşık 700 metre Ice Yarn Soft Merino kullandım , 4 numara şiş ile ördüm.

10 Şubat 2012 Cuma

boyunluk/atkı


Örgü sepetim de en son birlikte ördüğümüz projemiz Wingspan..
Değişik bir model ,atkı ve boyunluk olarak kullanılıyor.
Sevgili Makhina "nın hediyesi alize süperlana batik zincir (100 gr)ve 4 numara şiş ile ördüm,buradan teşekkür ediyorum arkadaşıma..

1 Şubat 2012 Çarşamba

şal / Ashton Shawl






Merhaba arkadaşlar, herkese bol örgülü ve güzel bir hafta diliyorum.
Örgü sepetim forumunda birlikte ördüğümüz Ashton Shawl...
Örülüşü hem kolay hemde zevkli ve çabuk ilerliyor.Orjinali üçgen şallara göre daha küçük ,ben büyük örmeyi tercih ettim.
Şalın patternini Ravelry de Dee O'Keefe modelleri arasında bulabilirsiniz.
4,5 numaralı misinalı şiş ve 5 yumaktan biraz fazla(260 gr) Ice yarn soft merino yün kullandım.6 .yumağı sadece örgüyü bitirirken,keserken kullandım.
Şal bittiğinde soğuk suda 30 dakika beklettim,suyu süzülünce havlu arasında biraz bekletip gerdirdim.Buradan bakabilirsiniz.


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails