31 Mart 2012 Cumartesi

Enzian Shawl



Sue Berg tarafından tasarlanan Enzian Shawl ...
Örgü sepetim'de birlikte ördüğümüz son proje. Örülüşü zevkli ve çok kolay bir model. Ice yarn soft merino ve 4 mm şiş ile ördüm.5 yumağa yakın kullandım.

23 Mart 2012 Cuma

ŞÖBYET


Şöbyet yapmayalı uzun zaman olmuştu,yapımı kolay ve ağır olmayan bu tarifi " Yöresel Lezzetler Etkinliğine"ev sahibeliği yapan Safiye arkadaşıma gönderiyorum.Bu güzel etkinlikte kendisine kolaylıklar diliyorum.




ŞÖBYET

*Hamuru:
1yumurta
1su bardağı yoğurt
1su bardağı sıvıyağ
1çorba kaşığı karbonat
3-4 fiske tuz
aldığı kadar un

*açmak için nişasta

*içi için ceviz

*üstüne dökmek için 125 gr eritilmiş yağ

*süslemek için hindistan cevizi

* öncelikle şerbeti kaynatıp soğumaya bırakın.
2,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
bir kaç damla limon suyu


Bütün malzemeleri karıştırıp 20 adet beze yapın.Her bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.Aralarına nişasta serperek üstüste koyun.Hepsini birden yarım cm kalınlığında açın.Kare olarak kesin .Cevizi kesilen karenin kenarına koyun.Üçgen şeklini verin, ucunu tam kapatmadan hafif aralık bırakın . Yağlanmış tepsiye dizin.Üstüne erimiş yağı döküp 175 derece fırında üstü pembeleşene kadar pişirin .Fırından çıkarınca soğuk şerbeti dökün ve hindistan ceviziyle süsleyin.

12 Mart 2012 Pazartesi

Verev Şal /Shawl


Türkçe ve ücretsiz olan Verev Şal ..
Açıklamasına buradan ulaşabilirsiniz .Bu şalı ilk defa 4 sene önce 2008 yılında örmüştüm, Maral'ımın teşvikiyle yeniden örmüş oldum,teşekkür ediyorum arkadaşıma..ipim ice yarn soft merino ,4 mm şiş ile ördüm.4,5 yumağa yakın kullandım.

1 Mart 2012 Perşembe

Boyunluk Atkı



Nottingham Cowl
Bu sene sevgililer gününde sevdiklerime atkı örmek isteyince ogluşum pek sevindi. Tek tek model baktıktan sonra hem atkı hem boyunluk olarak kullanılan Nottingham Cowl ´u beğendi. iki ya da üç katlı dolayarak kullanılıyor. Boyunda güzel duran bu modeli 5 numara şiş ile ördüm .

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails